Blog Konstrukcije Gašper

V podjetju Konstrukcije Gašper se zavedamo, da uporaba lesa ne pomeni zgolj sečnje in obdelave, ampak tudi skrb, da les raste z nami.
Zakaj les? Njegove prednosti, kako skrbeti zanj in poskrbeti za njegov obstoj.

Terasa - vaša oaza miru

Verjetno ima vsak, ki ima vrt, tudi prostor za druženje, rekreacijo ali počitek. Ali pa sanja o njem. Lesena terasa je odličen način, kako prostoru vdihniti prijetno vzdušje in toplino. Poleg tega se ponaša z naravnim videzom, kar se lepo zlije z okoljem in naravo. Terasa tako predstavlja klasičen pridih, vaš objekt poveže v estetsko celoto, obenem pa se z njo poveča tudi pohodna površina okoli hiše.

Tudi če za hišo nimate vrta ali travnikov, si lahko prijetno naravno vzdušje pričarate tako v malem atriju kot tudi na balkonu vašega bloka. Položite lesene podnice, na steno namestite lesene panele, nanje pa obesite lončke z rastlinami in začimbami. Nihče se ne bo branil svoje oaze miru v urbanem okolju, svežo baziliko pa si boste lahko odtrgali tik pred kosilom.

Izbirate lahko med različnimi profili podnic, izdelanimi večinoma iz sibirskega macesna, saj je ta les znan po svoji naravni odpornosti. Zaradi njegove gostote in kompaktnosti organizmi in voda, ki razkrajajo les, težko prehajajo vanj. Imajo pa naše zunanje terase rešeno tudi odvodnjavanje, kar pomeni, da deževnico prepuščajo skozi odprtine med deskami. S teraso tako ne boste imeli nobenih dodatnih skrbi, če pa želite ohraniti naraven videz lesa, priporočamo redno oljenje podnic (več o oljenju in zaščiti lesa si preberite tu), saj so zunanji objekti bolj izpostavljeni vremenskim vplivom, poleg tega pa so pohodne površine bolj obremenjene.

Podnice velikokrat dopolnimo z ograjo ali pergolo, ki nam nudi dodatno zavetje in senčenje. Videz podnic dosegamo na različne načine: širina in dolžina podnic, smer polaganja, način pritrjevanja (npr. vijačenje z vrha), različni zaključni profili, razni detajli po vaši meri.

Če še niste zasledili terase, ki bi vam padla v oči in v katero bi se zaljubili na prvi pogled, smo tu za vas mi, saj lahko skupaj ustvarimo vašo najljubšo. Primere izdelanih teras si lahko ogledate v naši galeriji, za iskanje prave in unikatne rešitve pa nas kontaktirajte. Za vas bomo po ogledu objekta izdelali načrt, našli najprimernejšo konstrukcijsko rešitev in vam pomagali pri izbiri lesenega tlaka. Za sproščeno kofetkanje in sprostitev v toplih dneh!

Slovenski pragozd res obstaja
Prikličimo poletje z vrtnim pohištvom in našim Osk...