Blog Konstrukcije Gašper

V podjetju Konstrukcije Gašper se zavedamo, da uporaba lesa ne pomeni zgolj sečnje in obdelave, ampak tudi skrb, da les raste z nami.
Zakaj les? Njegove prednosti, kako skrbeti zanj in poskrbeti za njegov obstoj.

Prikličimo poletje z vrtnim pohištvom in našim Oskarjem

Prihajajo toplejši dnevi in preživljanje prostega časa na vrtu ali za hišo bo postalo del vsakdana. Sploh poleti, ko boste lahko s terase opazovali otroke, kako se v varnem zavetju hiše igrajo na travniku, vi boste na žaru spekli priboljške, zvečer pa se boste na terasi hladili na svežem zraku in spili zasluženo pivo.

Vašo teraso lahko dopolnite z ograjo ali pergolo, ki vam bo nudila dodatno zaščito pred soncem. Vsekakor pa ne smemo pozabiti na funkcionalno in estetsko vrtno garnituro, ki bo samo še podkrepila udobno uživanje prostega časa. Kot moramo pri izbiri ograje, nadstreška, terase in pergole paziti na zaključeno estetsko celoto in okoliško arhitekturo, moramo tudi pri izbiri vrtnega pohištva paziti na skladnost s hišo in okolico. Izbiramo lahko med različnimi barvnimi kombinacijami in materiali ter glede na velikost in zahtevnost vzdrževanja. In seveda ne smemo pozabiti na udobje, ki je pri sproščanju bistvenega pomena!

Če ste ljubitelji lesa in naravnih materialov, si boste verjetno omislili kar leseno garnituro ali pa garnituro iz naravnega ratana ali bambusa. Ratan je še posebej priljubljen, saj ni votel tako kot bambus – podoben je vinski trti in ima za razliko od bambusa notranje jedro, iz njega pa lahko izdelujemo tako pohištvo kot tudi košare in ostale raznovrstne umetnine, saj je odporen na lomljenje.

Z razvojem urbanih naselij se je izoblikoval nov slog bivanja na prostem. Smernice novejše arhitekture in dizajna se držijo načela 'nazaj k naravi', saj se tudi sredi urbane džungle vedno najde lesena ali zelena oaza. Terase so tako postale skoraj nujen dodatek, če imamo atrijsko stanovanje, teraso na strehi ali pa smo si želeli z njo zgolj podaljšati dnevno sobo in stopiti ven ter se vsaj malo povezati z naravo. Lesene terase in garniture so vedno bolj priljubljene tudi v restravracijah, lokalih in kavarnah, saj les blagodejno vpliva na ljudi in jih sprošča.

Vrtno pohištvo je našlo pot tudi v najbolj skrite točke naselij, zato ga najdemo tako na terasah modernih mestnih stavb in stolpnic kot tudi v skritih atrijih. Če vrtnemu pohištvu dodamo še razne vrtne dodatke, žar, lučke in lanterne, senčnike in rastlinje, lahko ustvarimo čarovnijo prav v vsakem okolju.

Če želite vaši terasi ali vrtu dodati res poseben kos vrtnega pohištva, je to zagotovo naš unikaten ležalnik Oskar (za več informacij kliknite tu). Četudi na vrtu nimate dreves, vas bo viseča mreža, vpeta v kvalitetno ogrodje iz lepljenega lesa, nežno zazibala v sen. Za naročilo čisto vašega ležalnika nas kontaktirajte – z veseljem vam ga dostavimo na želeno lokacijo in vam takoj pričaramo poletje.

Terasa - vaša oaza miru
Kuhajmo na svežem zraku!