Blog Konstrukcije Gašper

V podjetju Konstrukcije Gašper se zavedamo, da uporaba lesa ne pomeni zgolj sečnje in obdelave, ampak tudi skrb, da les raste z nami.
Zakaj les? Njegove prednosti, kako skrbeti zanj in poskrbeti za njegov obstoj.

Pergola - pogled v nebo

Zadnje čase vzbujajo pergole veliko zanimanja tudi v mestnem okolju, saj ima večina modernih stanovanjskih blokov večje in bolj odprte balkone, atrije ali pa strešne terase. S pergolo si tako lahko pričaramo svojo mini oazo miru tudi v urbanem okolju in se za trenutek ustavimo v času.

Pergola je skoraj nepogrešljiv element hiše. Konstrukcija je preprosta, saj sestoji iz tramov in stebrov (iz lesa, po naročilu tudi iz kovine), kar pomeni, da njen videz in funkcionalnost dopolnimo z rastlinami ovijalkami in vzpenjavkami ter si tako pričaramo pravo grajsko vzdušje. Če nasadimo rastline z dovolj gostimi in velikimi listi, bomo lahko nadaljevali z branjem in sproščanjem tudi nenadnim poletnim ploham navkljub. Za dodatno senčenje ter zavetje pred vetrom in plohami lahko naredimo različico pergole – senčnico, ki je z ene strani zaprta (z letvicami). Lahko jo postavimo kot samostoječo enoto na travniku ali vrtu, ali pa kot del stanovanjskega objekta v kombinaciji s teraso.

Perrgola - Konstrukcije Gašper Perrgola - Konstrukcije Gašper

Priporočljivo je izbrati bujno rastoče rastlinje, kot so trta, kivi ali bršljan, mora pa biti ogrodje temu primerno močneje zasnovano, sploh če smo locirani na rodovitnem področju, kjer bosta kivi in trta uspevala kot za šalo. Nosilnost je pomembna tudi, če želimo na tramove namestiti viseče stole ali klop.

Kaj je torej boljšega kot pitje kave v senci pod pergolo, ko se nad nami v pišu poletnega vetriča ziblje listje, branje svoje najljubše knjige v zavetju zelenja ali pa sladko pričakovanje zorenja grozdja in kivijev?

S pergolo si ustvarite senčen prostor, ki bo vas in vašo vrtno garnituro ščitil pred pripeko. Lahko jo postavite na dvorišču namesto nadstreška za avtomobil ali pa jo dopolnite s stilsko teraso. Pergole in terase si oglejte v naši galeriji.

Unikaten ležalnik OSKAR
Obiščite nas na Sejmu Dom