Blog Konstrukcije Gašper

V podjetju Konstrukcije Gašper se zavedamo, da uporaba lesa ne pomeni zgolj sečnje in obdelave, ampak tudi skrb, da les raste z nami.
Zakaj les? Njegove prednosti, kako skrbeti zanj in poskrbeti za njegov obstoj.

Nadstrešek - varuh vašega doma

V našem podjetju smo mojstri na področju nadstreškov. Glede na veliko povpraševanje za naše izdelke vam v tokratni objavi podajamo nekaj razlogov, zakaj so nadstreški večstransko koristni in uporabni – in to ne samo za vaše osebno vozilo.

Nadstrešek lahko postavimo preventivno in s tem zaščitimo površine pred zamakanjem, poledico, spolzkostjo, umazanijo, mahom in plesnijo, kar pomeni, da podaljšamo življenjsko dobo tlakov (betona, ploščic) ter posledično tudi stanovanjskega objekta. Z nadstreškom lahko zaščitimo tudi zunanje rastlinje pred vedno pogostejšimi točami in neurji.

V kolikor nam primanjkuje notranjega prostora (garaža, delavnica, utility), je nadstrešek ugodna rešitev, saj lahko ob slabem vremenu opravljamo tudi tista opravila, ki jih sicer ne bi: nacepimo zalogo drv, zamenjamo hladilno tekočino v avtomobilu, napolnimo zračnico na kolesu, počešemo našega ljubljenčka, obesimo perilo ali pa zgolj spijemo kavo na svežem zraku. Nadstrešek lahko uporabimo tudi kot delavnico za opravila, ki zahtevajo dobro prezračevanje (npr. barvanje), v kolikor pa ima nadstrešek zaprte stranice, pa je to še dodatna zaščita pred škodo, ki jo lahko povzročijo nevihte in neurja.

Če imamo hišo z atrijem, verando ali teraso, je nadstrešek smiselna, če ne skoraj nujna, dopolnitev, saj tako nas kot našo opremo ščiti pred dežjem (rjavenje, gnitje) in soncem (bledenje, pokanje), obenem pa nam omogoča, da izkoristimo svež zrak in vrtno garnituro tudi ob neugodnih vremenskih razmerah, povabimo družino na nedeljski brunch, prijatelje na čaj ali pivo, zakurimo žar in se enostavno ne obremenjujemo z vremensko napovedjo.

Če imamo polkletne in pritlične prostore z okni, lahko z nadstreškom zaščitimo okna pred lisami dežnih kapelj, umazanijo in blatom, nadstrešek pred vhodom v hišo/stanovanje ali nad zunanjimi stopnišči pa nas bo zaščitil pred morebitnimi poškodbami zaradi spolzkih ali poledenelih površin.

Več o naših nadstreških si oglejte in preberite tu. Ne hodite z dežja pod kap, temveč si zagotovite svoj nadstrešek še danes!

Sibirski macesen – drevo večnosti
Ali ste vedeli ...