Blog Konstrukcije Gašper

V podjetju Konstrukcije Gašper se zavedamo, da uporaba lesa ne pomeni zgolj sečnje in obdelave, ampak tudi skrb, da les raste z nami.
Zakaj les? Njegove prednosti, kako skrbeti zanj in poskrbeti za njegov obstoj.

Lesen ali kovinski? To je sedaj vprašanje.

Večina nas pozna po naših lesenih nadstreških in konstrukcijah. Od sedaj pa lahko pri nas, kot novost, izbirate tudi med kovinskimi nadstreški.

Pri izdelavi lesenih nadstreškov uporabljamo lepljen les slovenskega porekla, po naročilu tudi les sibirskega macesna, ki je izredno odporen proti gnilobi; pri kovinskih pa kvalitetno vroče pocinkano jeklo, ki ima s trajnejšo protikorozijsko zaščito prednost pred barvanjem. Izbira je seveda vaša, ima pa vsak od materialov svoje prednosti, ki pri odločanju prevesijo tehtnico na eno stran.

Les lesenih nadstreškov zahteva kanček (barve) pozornosti vsakih nekaj let, ko ga je treba ponovno zaščititi s premazi, vendar vam svojo hvaležnost vrača s prijetnim, naravnim in toplim izgledom. Če se sprašujete, kdaj les premazati in kakšen premaz uporabiti, se obrnite na nas – z veseljem vam bomo svetovali.

Kovinska konstrukcija je v tem oziru odpornejša in tudi ne bo bledela, je pa podvržena koroziji v primeru poškodovanja  pocinkane zaščite. Kovinski nadstrešek bo, ravno tako kot lesen, zdržal vse predvidene obremenitve, kar pomeni, da je končna odločitev pri izbiri stvar osebnega okusa in zunanjega izgleda, ki je v skladu z ostalimi (okoliškimi) objekti ter tako tvori zaključeno estetsko celoto. Za strokovno svetovanje in nadstrešek po vaši meri vam bodo strokovnjaki v našem podjetju brezplačno svetovali ter vam pomagali najti kvalitetno in unikatno rešitev.

 

Polikarbonat, čarobna plastika
Unikaten ležalnik OSKAR